Hedge voor toekomstige verplichtingen

beheerder
Door juli 10, 2019 17:54

Hedge voor toekomstige verplichtingen

We verkeren in de bijzondere omstandigheden dat alles om ons heen duurder wordt, maar dat de inflatie conform de uniforme regels laag te noemen is. Inflatie is misschien handig voor de schulden erosie, de wereldwijde schuldenberg bevindt zich op een all time high. Dan is inflatie misschien een uitkomst.

Pensioenfondsen

Beleggers kijken altijd met argus ogen naar inflation linked bonds, deze zijn veelal uitgegeven door landen. De looptijd van deze obligaties is vaak lang, wat niet altijd past in een portefeuille. Aan de andere kant is het een hedge voor toekomstige verplichtingen en vanuit dat oogpunt kijken pensioenfondsen.

De consensus is neutraal te noemen en van de top 10 asset managers in fixed income hebben slechts 5 een visie op deze bijzondere asset class. De verdeling komt zeker richting neutraal, waarbij JP Morgan de meest optimistisch kijk op deze beleggingscategorie heeft. Uit de visie van JP Morgan komt naar voren dat vooral in Amerika de inflatie toch te laag is geprijsd. Om deze reden is de aanbeveling overwogen.

Inflatie al jaren onder de doelstelling

Achmea IM die het afgelopen jaar de Asset Allocatie award voor Fixed Income won is duidelijk voorzichtiger. “Ondanks jaren met extreem lage beleidsrentes en een omvangrijk obligatie-opkoopprogramma ligt de inflatie al jaren onder de doelstelling. De inflatieverwachting is de laatste maanden gedaald naar het laagste niveau ooit.”

Het lijkt ook op verschil tussen Amerika en Europa, waarbij de Centrale Banken ook in verschillend vaarwater zitten. De FED kan de rente gaan verlagen in de nabije toekomst, die luxe heeft de ECB niet.

Bekijk ook de video over inflation linked bonds.

beheerder
Door juli 10, 2019 17:54

Zoek

Asset Allocation Consensus September

Twitter

Een van de meest gestelde vragen: Heeft het wel zin om de #assetallocation consensus te volgen?

Want het is toch openbare informatie... Na meer dan 7 jaar ziet de outperformance er zo uit #wisdomofthecrowds

Was rustig deze maand met het updaten van de Asset Allocatie Consensus. Ik verwacht met het aankomende #outlook seizoen, dat het wijzigingen gaat regenen de komende weken 😀

Lees de laatste stand hier -> https://t.co/I2u1R6Lre0

#equities #assetallocation

Goud, Zilver en Bitcoin gehoorzamen aan dezelfde wetten https://t.co/RIwa4MuX4z via @opinio_pro
@100trillionUSD

Load More...

Zoek op datum

juli 2019
M D W D V Z Z
« jun   aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031