7 redenen waarom China een goede plek is voor lange-termijn Alpha

Editorial Team OpinioPro
By February 25, 2021 10:06

7 redenen waarom China een goede plek is voor lange-termijn Alpha

Volgens BNP Paribas Asset Management zijn er volop redenen om te veronderstellen dat de Chinese aandelenmarkt de plek is om lange termijn alpha te behalen.

  1. Ook na de pandemie blijft het lange termijn groeipad van de Chinese economie ongekend. De verdergaande verstedelijking en groeiende middenklasse blijven de motor van de Chinese economie. Bovendien heeft de regering het pad van groei verlaten en stuurt nu op kwaliteit i.p.v. volume.
  2. De Chinese onshore aandelenmarkt, na de NYSE en de Nasdaq de grootste aandelenmarkt ter wereld, is voor institutionele beleggers nog onontgonnen gebied. Toetreding van institutionele beleggers zal de kwaliteit van de corporate governance een impuls geven en de langetermijn aandeelhouderswaarde verbeteren.
  3. De sectorsamenstelling van de markt in Shanghai (A-shares) en HongKong (H-Shares) is fundamenteel verschillend. Door zowel in H- als A-shares te beleggen kunnen beleggers profiteren van sector diversificatie.
  4. De dekking en kwaliteit van sell-side research voor Chinese aandelen is nog zeer beperkt. Dit levert kansen op om bijvoorbeeld ondergewaardeerde aandelen op te sporen.
  5. Chinese A-shares hebben een voornamelijk binnenlandse inkomstenstroom. Hiermee zijn ze minder gevoelig en afhankelijk van de wereldeconomie, hetgeen een effectieve diversificatie oplevert voor een EM gespreide portefeuille.
  6. Steeds meer A-shares worden opgenomen in de toonaangevende indices van MSCI, S&P etc.
  7. Chinese A en H-shares zijn met een P/E van 15 momenteel aantrekkelijker gewaardeerd dan aandelen in Europe en de VS.

Volgens David Choa van BNP Paribas Asset Management zijn er dus voldoende beleggingsmogelijkheden en kansen op de Chinese markt. Lokale expertise is hierbij uiteraard onmisbaar. Met aandelen teams in Hong Kong en Shanghai kan BNP Paribas Asset Management deze ondersteuning bieden.

Lees hier het volledige artikel.

 

📣Article

 

Editorial Team OpinioPro
By February 25, 2021 10:06

SEARCH