BNP Paribas AM: Ongekende mogelijkheden in “Environmental Solution” bedrijven na recente sell off

Editorial Team OpinioPro
By March 30, 2021 10:20

BNP Paribas AM: Ongekende mogelijkheden in “Environmental Solution” bedrijven na recente sell off

Ongekende mogelijkheden in “Environmental Solution” bedrijven na recente sell off

Vorig jaar was beurstechnisch een meer dan uitstekend jaar voor bedrijven in de “Environmental Solutions” sector. Als proxy voor deze bedrijven kan de iShares Global Clean Energy ETF (rhs) worden genomen die in 2020 de Nasdaq met 90% outperformde (bron: TradingView). In de onderstaande grafiek staat het koersverloop van de ETF afgebeeld ten opzichte van de Nasdaq. Het koersverloop was spectaculair, de recente correctie echter ook. Deze correctie biedt echter volgens BNP Paribas Asset Management kansen.

Diverse redenen kunnen ten grondslag liggen aan de forse correctie. BNP Paribas AM noemt onder andere de fors opgelopen rente op de US 10-jaars treasury. Maar ook een herweging van de leidende Clean Energy ETF per 2 april en de daaraan voorafgaande herpositionering speelt een rol.

BNP Paribas AM gaat er echter vanuit dat bovenstaande tegenwind van tijdelijke aard is. Enkele argumenten die worden aangevoerd zijn:

Volgens BNP Paribas AM zal de FED

    • niet toestaan dat de hogere rentes het economische herstel in gevaar brengen. De hogere rente is dus naar verwachting tijdelijk en een lagere rente zal risicovolle assets zoals de “Environmental Solution” bedrijven weer een forse zet in de rug kunnen geven.
    • De macro achtergrond voor deze bedrijven ziet er rooskleurig uit. De VS heeft zich weer gecommitteerd aan de Parijs akkoorden. Hiermee staat het vizier van alle economische grootmachten weer op “Groen”.
    • Fundamenteel staan de “Environmental Solution” bedrijven er na 2020 prima voor. De resultaten waren uitstekend en de oplopende beurskoersen werden o.a. gebruikt voor het aantrekken van nieuw kapitaal.

Lees het hier in de woorden van BNP Paribas Asset Management:

📣Environmental strategies – An opportunity is knocking!

📣Energy transition – Opportunity knocks

 

RS ICLN (Clean Energy ETF) vs Nasdaq

Bron: TradingView

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Featured Image  by Kelly Lacy from Pexels

Editorial Team OpinioPro
By March 30, 2021 10:20

SEARCH