BNP Paribas Asset Management: Beleggers moeten een structurele allocatie aan multifactorstrategieën aanhouden

Editorial Team OpinioPro
By April 22, 2021 10:18

BNP Paribas Asset Management: Beleggers moeten een structurele allocatie aan multifactorstrategieën aanhouden

 

In het afgelopen decennium heeft multifactorbeleggen in bedrijfsobligaties een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Dankzij toegang tot betere datasets en een uitgebreide hoeveelheid onderzoek hebben beheerders de lat aanzienlijk hoger kunnen leggen. Beleggers hebben nu toegang tot robuuste, op factoren gebaseerde strategieën die diversificatievoordelen bieden in hun allocaties van bedrijfsobligaties.

BNP Paribas Asset Management heeft onderzoek uitgevoerd naar de diversificatievoordelen van het toevoegen van multifactorbeleggingen aan een portefeuille.

Dit zijn de belangrijkste conclusies

  • De factorportefeuille dient een ander risico/rendement profiel te hebben dan de benchmark-portefeuille. Het doel van multifactorbeleggen is alfa te genereren zonder verborgen bèta. Daartoe moet de strategie hetzelfde risicoprofiel van de onderliggende benchmark repliceren, maar een hoger rendement genereren.
  • De resultaten van BNP Paribas Asset Management tonen geen sterke structurele correlatie tussen de meeropbrengsten gegenereerd door de multifactorportefeuille versus de meeropbrengsten van traditionele beheerders.
  • Door de relatief lage correlaties verbetert het voor risico gecorrigeerde rendement bij een gecombineerde portefeuille van multifactor- en traditionele strategieën. De resultaten van BNP Paribas Asset Management laten zien dat aan de multi-factor strategie minimaal 30% moet worden toegewezen in de portefeuille.

Conclusie

Door multifactorbeleggingen te combineren met traditionele actieve kredietallocaties profiteert een belegger van diversificatie. Dit helpt om de risico-rendementsverhouding van de belegging te verbeteren en het extra rendement op lange termijn te diversifiëren. Bijgevolg kunnen multifactorstrategieën worden beschouwd als een nuttige stijldiversificator in kredietallocaties, met het vermogen om risico’s en drawdowns te beperken. De conclusie van BNP Paribas Asset Management is dat beleggers een structurele allocatie aan multifactorstrategieën moeten aanhouden.

Lees hier meer over het onderzoek van BNP Paribas Asset Management

📣Diversifying Credit Portfolios With Multi-Factor Strategies

 

📣Diversify your allocation to corporate bonds with multi-factor investing

Editorial Team OpinioPro
By April 22, 2021 10:18

SEARCH