BNP Paribas AM: Duurzaamheid In Een Tijd Van Onzekerheid

Editorial Team OpinioPro
By May 20, 2021 07:00

BNP Paribas AM: Duurzaamheid In Een Tijd Van Onzekerheid

De COVID-19 pandemie had een diepgaand en onmiddellijk effect op de wereldwijde aandelenmarkten. De wereldwijde beurzen daalden in februari en maart 2020 fors. Maar na de enorme fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen van regeringen en steun van centrale banken, stortten beleggers zich weer op aandelen.

Opvallend was dat duurzame fondsen een aanzienlijke instroom trokken in de hoop op een ‘groen herstel’.

Nu beleggingsbenaderingen die zich richten op milieu-, sociale en governance-factoren (ESG) aan populariteit winnen, is inzicht in hoe activa presteren in ongunstige marktomstandigheden een belangrijke test voor de levensvatbaarheid van deze strategieën.

In de whitepaper ‘Sustainability in the time of uncertainty’ hebben de auteurs de prestaties van S&P 1500-bedrijven tijdens de crash van vorig jaar geanalyseerd.

Amerikaanse aandelen die hoger scoorden op ESG-factoren, lieten over die periode een ‘significant hoger’ rendement zien, zo meldt de studie – vooral tijdens de eerste paar ‘extreme’ dagen van de marktturbulentie.

Deze academische paper kwam tot stand onder auspiciën van de Global Research Alliance for Sustainable Finance and Investment (GRASFI ). Een samenwerking van universiteiten die zich inzetten voor het produceren van interdisciplinair onderzoek van hoge kwaliteit op het gebied van duurzaam financieren en beleggen. BNP Paribas Asset Management sponsort GRASFI.

Alex Bernhardt, Global Head of Sustainability Research bij BNP Paribas Asset Management, zegt over de paper: “De auteurs ontdekten dat bedrijven met sterke duurzaamheidskenmerken worden beschouwd als beleggingen met een lager risico – dit is in lijn met onze visie dat een sterke prestatie op het gebied van materiële ESG-kwesties bedrijven kan helpen risico’s te beperken.”

Link naar artikel met meer informatie over het onderzoek.

📣Sustainability in the time of uncertainty
Photo by Darlene Alderson
 from Pexels

Editorial Team OpinioPro
By May 20, 2021 07:00

SEARCH