Pensioenakkoord uitgelegd Deel 6: Solidariteitsreserve

Aegon Asset Management
By July 22, 2021 14:18

Pensioenakkoord uitgelegd Deel 6: Solidariteitsreserve

Vorig jaar zomer hebben het kabinet en sociale partners overeenstemming bereikt over een vergaande herziening van het pensioenstelsel. Dit pensioenakkoord heeft grote gevolgen voor hoe pensioen wordt opgebouwd en wordt belegd. In deze serie bespreken we het pensioenakkoord en de gevolgen voor het beleggingsbeleid.

Dit zesde artikel gaat in op de solidariteitsreserve. De solidariteitsreserve is een verplicht onderdeel binnen het nieuwe pensioencontract (NPC) en voor verplicht gestelde pensioenfondsen een mogelijkheid binnen de wet verbeterde premieregeling (WVP). We gaan in op de vragen waarom deze solidariteitsreserve onderdeel is van dit nieuwe contract, wat de voor- en nadelen ervan zijn en hoe het beleggingsbeleid voor de reserve kan worden ingericht.

Asset Manager

We are active global investors.

In a complex world we think and act across traditional boundaries. We organize our teams globally by asset class, to bring the breadth and depth of our investment and research capabilities together for clients across the world. We call it investing beyond borders..

Website: www.aegonam.com

Bas Smit
Business Development Manager, Netherlands
Tel: +31 6 12 27 62 73
bas.smit@aegonam.com

Jeroen van Wilgenburg
Business Development Manager, Netherlands
Tel: +31 6 51 35 24 20
jeroen.wilgenburg@aegonam.com

Aegon Asset Management
By July 22, 2021 14:18

SEARCH