Pictet Asset Management: Chinese obligaties behoren tot de core van een vastrentende beleggingscategorie

Editorial Team OpinioPro
By July 2, 2021 12:38

Pictet Asset Management: Chinese obligaties behoren tot de core van een vastrentende beleggingscategorie

China is de op één na grootste obligatiemarkt ter wereld. Met een omvang van 15 duizend miljard dollar moet het alleen de VS achter zich laten. Naar verwachting zal deze markt nog verder groeien nu Chinese staatsobligaties wereldwijd worden erkend in toonaangevende indexen. Pictet Asset Management schat dat de opname in de indices kan leiden tot een additionele instroom van 300 miljard Dollar.

Maar hoe kan het zijn dat buitenlandse beleggers nog steeds minder dan 3% van de Chinese obligaties in hun bezit hebben?

Aan de omvang, risico en rendement kan het niet liggen. Het rendementsverschil tussen Chinese en Amerikaanse staatsobligaties  (evenals andere staatsobligaties) is het hoogst sinds jaren. Ook onderscheiden Chinese obligaties zich qua rendement en risico duidelijk van de overige Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Het label van “Emerging market debt” is voor de Chinese markt dan ook onterecht.

Naast het aantrekkelijke rendement en risico bieden Chinese obligaties ook nog eens een fors diversificatievoordeel op vanwege de lage correlatie met onder andere wereldwijde aandelen en obligaties.

Pictet Asset management is dan ook van mening dat deze activaklasse volop kansen biedt én behoort tot de “core” van een vastrentende beleggingscategorie.

Om hierop in te spelen heeft Pictet Asset Management de Chinese Local Currency Debt-strategie ontwikkeld. De strategie werd gelanceerd in 2015 en biedt klanten toegang tot de Chinese onshore obligatiemarkt.

Meer informatie over Chinese obligaties en de Pictet Chinese Local Currency Debt-strategie vindt u hier:

📣Beleggen in Chinese Obligaties 📣Chinese Local Currency Debt

 

Photo by cottonbro from Pexels

 

Editorial Team OpinioPro
By July 2, 2021 12:38

SEARCH