Regelgeving in China biedt volgens BNP Paribas Asset Management kansen voor beleggers

Editorial Team OpinioPro
By August 18, 2021 09:30

Regelgeving in China biedt volgens BNP Paribas Asset Management kansen voor beleggers

Na e-commerce- en internetbedrijven heeft ook de onderwijssector stengere regels opgelegd gekregen in China. Door de nieuwe regelgeving staan deze sectoren onder druk. Maar Beijing is niet van plan deze sectoren te vernietigen, aangezien innovatieve bedrijven de drijvende kracht achter de Chinese groei zullen blijven. De digitale economie van China is namelijk goed voor ongeveer 40% van het BBP. De Chinese overheid wil de economie wel veel meer gaan reguleren. De regelgeving zal dan ook niet tot bovenstaande sectoren beperkt blijven

De recente regelgeving heeft de aandelenmarkt echter al in opperste staat van paraatheid gebracht. De recente correctie kan een gelegenheid zijn om nieuwe posities in te nemen en beleggingen in bedrijven met een hoog risico aan te vullen.

Na de recente strengere regelgeving denkt BNP Paribas Asset Management dat de leiders in veel sectoren van deze overgang kunnen profiteren omdat het voor concurrenten moeilijker zal worden om toe te treden. Al met al blijft BNP Paribas Asset Management zich richten op drie structurele langetermijntrends in China.

  1. Technologie en innovatie: China’s economische transformatie en technologische vooruitgang worden ondersteund door de omvang van de binnenlandse markt, hogere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling en een enorme talentenpool.
  2. Consumptie: Wij zien aanzienlijke kansen voor toonaangevende bedrijven in sectoren als verzekeringen. Dit is te danken aan de stijgende inkomens van huishoudens, de lage schuldenlast van huishoudens en de meer gediversifieerde consumentenprofielen. Dit zal in de komende vijf tot tien jaar waarschijnlijk alleen maar sneller gaan.
  3. Consolidatie binnen sectoren: Aanscherping van de regelgeving, druk op de milieukosten, hogere financieringskosten en industriële upgrading zijn hier de drijvende krachten achter.

BNP Paribas Asset Management denkt dat deze beleggingsthema’s de tand des tijds zullen doorstaan, ongeacht Covid of de spanningen tussen China en de VS. Zij vormen de leidraad voor de aandelenselectie.

Lees het volledige verhaal over de reguleringsgolf in:

📣China Regulation: From Tech To Education – Our Views

 

Of een korte samenvatting in:

China regulation: From tech to education

 

Een complete verzameling met artikelen over China van BNP Paribas Asset Management vindt u hier:

Verzameling artikelen over China

 

Photo by InstaWalli from Pexels

Editorial Team OpinioPro
By August 18, 2021 09:30

SEARCH