ESG in de praktijk-reeks – Cedric Lecamp over engagement in de Water-strategie

Pictet Asset Management
By August 10, 2021 08:01

ESG in de praktijk-reeks – Cedric Lecamp over engagement in de Water-strategie

Voor Cédric Lecamp betekent het beheren van een strategie van 10 miljard dollar met een trackrecord van 20 jaar een unieke kans om met bedrijven in dialoog te treden en zo positieve verandering te stimuleren.

Is er de afgelopen jaren iets verandert in de manier waarop bedrijven met u in dialoog gaan?

Ik denk dat bedrijven veel meer reageren op onze feedback. In onze sector was het in het verleden te vaak een kwestie van pure transacties: eens per jaar werd bedrijven een ESG-vragenlijst toegestuurd waarin ze dan de vakjes aanvinkten. Vandaag beseffen ze pas echt hoe ESG-overwegingen een impact kunnen hebben op hun reputatie, hun werknemers en hun aandelenkoers. We proberen hen aan te moedigen om ESG te zien als onderdeel van de fundamenten van hun bedrijf, hen te tonen dat ESG geen apart gegeven is. Je weet dat het aan belang heeft gewonnen wanneer Raden van Bestuur specifieke rollen beginnen creëren: een duurzaamheidscomité, een Chief Sustainability Officer of een directe rapporteringslijn over ESG naar de Raad van Bestuur. Dat zijn allemaal positieve signalen 

Author Details

Pictet AM is an independent asset manager, overseeing more than CHF206bn for our clients across a range of equity, fixed income, multi asset and alternative strategies. We provide specialist investment services through segregated accounts and investment funds to some of the world’s largest pension funds, financial institutions, sovereign wealth funds, intermediaries and their clients.

Website:pictet.com

Heiko de Boer
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: hdeboer@pictet.com

René de Wit
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: rdewit@pictet.com

Twitter: @PictetAM_NL
LinkedIn: Pictet Asset Management Nederland

Pictet Asset Management
By August 10, 2021 08:01

SEARCH