Hout in HAUT: het is tijd om onze huizen te gaan kweken

Pictet Asset Management
By September 21, 2021 08:53

Hout in HAUT: het is tijd om onze huizen te gaan kweken

Hout speelt een steeds prominentere rol bij de bouw van huizen en kantoren. Het is minder belastend voor het milieu dan beton en staal.

In de knik van de Amstel, met aan de voet het lommerrijk gelegen Park Somerlust rijst woontoren HAUT op. Met 21 verdiepingen en 73 meter hoogte is het op dit moment het hoogste appartementencomplex van Nederland dat, op de liftkern (beton) en gevel (glas) na geheel uit hout (Cross Laminated Timber/CLT) is opgetrokken. Met zonnepanelen op het dak en in de gevel en een koude-bron in de bodem is het misschien wel het duurzaamste leef complex van Nederland op dit moment. Terwijl in Nederland beton en staal nog steeds de gangbare bouwmaterialen zijn, wordt de roep om bouwen in hout luider

Author Details

Pictet AM is an independent asset manager, overseeing more than CHF206bn for our clients across a range of equity, fixed income, multi asset and alternative strategies. We provide specialist investment services through segregated accounts and investment funds to some of the world’s largest pension funds, financial institutions, sovereign wealth funds, intermediaries and their clients.

Website:pictet.com

Heiko de Boer
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: hdeboer@pictet.com

René de Wit
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: rdewit@pictet.com

Twitter: @PictetAM_NL
LinkedIn: Pictet Asset Management Nederland

Pictet Asset Management
By September 21, 2021 08:53

SEARCH