Gezonde Steden

Editorial Team OpinioPro
By November 23, 2021 08:42

Gezonde Steden

De Covid-19-pandemie heeft de nadruk gelegd op gezondheid. Goed ontworpen en goed onderhouden steden zijn een belangrijk stukje van de puzzel.

Slimme steden gaan niet alleen over robotica en futuristisch design. Om echt slim te zijn, moeten ze ook de gezondheid van hun inwoners beschermen en bevorderen – een taak die des te relevanter is in de nasleep van de Covid-19 pandemie, waarbij drukke, overvolle metropolen enkele van de hoogste percentages infecties rapporteerden.

In totaal kan een slimme stad de ziektelast met 15 procent terugdringen en de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 10 procent verminderen, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau McKinsey.

Volgens de Pictet-Smart City Advisory Board gaat het niet alleen om gezondheidszorg, maar ook om het zorgen voor de gezondheid van de bevolking nog voordat ze ziek worden. Het doel is een omgeving te creëren die een gezond leven bevordert. Het is een prioriteit voor planners en regelgevers, en een kans voor bedrijven en investeerders, volgens de leden van de adviesraad, die uit steden over de hele wereld opbelden.

Lees verder in het orginele artikel van Pictet Asset Management over de huidige ontwikkelingen op dit gebied en de vele goede voorbeelden die wereldwijd al worden gegeven;

  • Zoals gebouwen waar duurzaam voedsel wordt verbouwd in Shenzhen;
  • Micromobiliteit die de behoefte aan auto’s vermindert;
  • Het terugwinnen van afvalwater in Singapore;
  • Actieve aanpassing aan de vergrijzing van de bevolking, helpen ouderen langer gezond en onafhankelijk te blijven;
  • Infrastructuur aanpassen aan een mogelijke nieuwe pandemie.

Investeerders kunnen de verandering helpen stimuleren door gebruik te maken van een groeiend aantal mogelijkheden en innovaties.

Lees hier het hele artikel over Healthy Cities van Pictet Asset Management
Photo by Lukas Rodriguez from Pexels

Editorial Team OpinioPro
By November 23, 2021 08:42

SEARCH