Barometer: Omikrongolf zal aandelenkoersen niet doen dalen

Pictet Asset Management
By January 18, 2022 11:49

Barometer: Omikrongolf zal aandelenkoersen niet doen dalen

De omikronvariant van het coronavirus heeft misschien tot meer beperkingen geleid, maar het economische herstel blijft niettemin veerkrachtig. De aandelen lijken dan ook niet kwetsbaar voor een correctie.

Asset-allocatie: De omikronvariant zal het herstel waarschijnlijk niet doen ontsporen

Een nieuw jaar, oude problemen? De snel verspreidende omikronvariant heeft geleid tot nieuwe mobiliteitsbeperkingen, waardoor beleggers zich zorgen maken over de economische gevolgen in sommige delen van de wereld.

Maar het wereldwijde herstel blijft veerkrachtig dankzij een sterke arbeidsmarkt, een inhaalvraag naar diensten en gezonde bedrijfsbalansen. De ruime besparingen van de huishoudens kunnen ook de klap opvangen: het IMF voorspelt dat de wereldwijde brutospaarquote in 2022 een recordhoogte van 28 procent zal bereiken.

Wij wegen de omikrondreiging af tegen dit economische beeld en laten onze assetallocatie voorlopig ongewijzigd, met een neutrale houding ten aanzien van aandelen en een onderwogen positie in obligaties. Gezien onze positieve vooruitzichten voor de economie zijn we op zoek naar kansen om onze positie in aandelen in 2022 te verhogen

Author Details

Pictet AM is an independent asset manager, overseeing more than CHF206bn for our clients across a range of equity, fixed income, multi asset and alternative strategies. We provide specialist investment services through segregated accounts and investment funds to some of the world’s largest pension funds, financial institutions, sovereign wealth funds, intermediaries and their clients.

Website:pictet.com

Heiko de Boer
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: hdeboer@pictet.com

René de Wit
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: rdewit@pictet.com

Twitter: @PictetAM_NL
LinkedIn: Pictet Asset Management Nederland

Pictet Asset Management
By January 18, 2022 11:49

SEARCH