Merken en families, een winnende combinatie

Editorial Team OpinioPro
By February 3, 2022 10:16

Merken en families, een winnende combinatie

Academisch onderzoek heeft aangetoond dat beursgenoteerde familiebedrijven gemiddeld een sterker financieel profiel hebben en doorgaans beter presteren dan andere publieke bedrijven. Bij Pictet Asset Management worden familiebedrijven gedefinieerd als publieke bedrijven waarin een persoon, of een familie, minimaal 30% van de stemrechten bezit.

Waarom doen familiebedrijven het dan beter?

Pictet Asset Management denkt dat er drie belangrijke redenen zijn. Eerst en vooral omdat de families doorgaans het grootste deel van hun vermogen en reputatie in deze bedrijven investeren, zijn hun belangen nauw op elkaar afgestemd. Dat leidt op zijn beurt tot de tweede reden, namelijk dat familiebedrijven vaak een groter deel van hun winst herinvesteren dan hun collega’s. Ten slotte kan het management dankzij de stabiliteit van eigendom ook een langetermijnvisie hanteren in plaats van zich te bekommeren om de winst van het volgende kwartaal.

Dat zorgt voor geëngageerde, actieve eigenaren en leidt vaak tot sterke financiële verplichtingen en sociaal verantwoorde investeringen.

Lees hier het hele artikel over Merken en famillies van Pictet Asset Management

 

Photo by nappy from Pexels

Editorial Team OpinioPro
By February 3, 2022 10:16

SEARCH