“Ik denk dat Hollywood een vreselijk dystopisch beeld heeft gecreëerd van AI”

Editorial Team OpinioPro
By June 2, 2022 09:51

“Ik denk dat Hollywood een vreselijk dystopisch beeld heeft gecreëerd van AI”

Artificiële intelligentie (AI) is misschien wel de belangrijkste technologie die mensen ooit zullen ontwikkelen. De impact ervan is al voelbaar in de wereld van retail, gezondheidszorg, transport, cyberbeveiliging, reclame en in vele andere sectoren – en dit zal alleen maar toenemen in de loop van de 21e eeuw. Er wordt nu volop gedebatteerd of AI bedoeld is om de kwaliteit van ons leven te verbeteren, of dat het uiteindelijk een existentiële bedreiging vormt voor de mensheid.

Stuart Russell, professor computerwetenschappen aan de universiteit van Californië, Berkeley, is van mening dat we gelukkig kunnen samenleven met steeds meer machines, zolang we onze relatie herbekijken – een idee dat hij verkent in zijn boek ‘Human Compatible: AI and the Problem of Control’.

Marcus du Sautoy, Simonyi Chair for the Public Understanding of Science aan de Universiteit van Oxford, is het ermee eens dat samenwerking essentieel is om een door machines gestuurde toekomst te vermijden zoals die graag in filmblockbusters als The Matrix wordt voorgesteld.  “Ik denk dat Hollywood een vreselijk dystopisch beeld heeft gecreëerd van AI,” legt de auteur van ‘The Creativity Code’ uit.

Lees het volledige artikel van Pictet Asset Management:

AI: een existentiële bedreiging?

Lees meer over het beleggen in Mega trends met Pictet Asset Management :

Mega from Pictet

Photo by cottonbro: https://www.pexels.com/photo/a-man-in-black-coat-standing-8679916/

Editorial Team OpinioPro
By June 2, 2022 09:51

SEARCH