Pictet Asset Management : Duurzaamheid blijft belangrijk in opkomende obligatiemarkten

Editorial Team OpinioPro
By August 29, 2022 09:06

Pictet Asset Management : Duurzaamheid blijft belangrijk in opkomende obligatiemarkten

Stijgende wereldwijde rentes en volatiele markten hebben zwaar gewogen op zowel het aanbod van als de vraag naar obligaties, vooral in opkomende markten (EM). Toch bleef één segment verrassend veerkrachtig. Uit onderzoek van Pictet Asset Management blijkt dat obligaties die gericht zijn op ESG factoren steeds populairder zijn geworden bij emittenten en beleggers.

In de eerste helft van 2022 hebben kredietnemers uit opkomende markten in totaal 81,9 miljard dollar aan obligaties met een ESG-label uitgegeven – een stijging van 2 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2021. Voor opkomende markten in het algemeen daalde de uitgifte met 48 procent. De totale wereldwijde uitgifte van obligaties daalde in de eerste helft van het jaar met 14 procent in vergelijking met 2021.

Obligaties met een ESG-label zijn bijzonder populair gebleken bij emittenten met een investment-grade rating (die goed waren voor meer dan de helft van alle uitgiften in de eerste zes maanden van het jaar). Voor beleggers kunnen ze dus vergelijkbare rendementen bieden als high-yield obligaties uit ontwikkelde markten, maar met een aanzienlijk beter kredietrisico – bijzonder aantrekkelijk in tijden van verhoogde marktvolatiliteit en stijgende rentes.

Lees meer over de kansen van de opkomende  Obligatiemarkten.

Duurzaamheid blijft belangrijk in opkomende obligatiemarkten

Te duur wanbetalingsrisico biedt kansen voor obligaties uit opkomende landen

 

Editorial Team OpinioPro
By August 29, 2022 09:06

SEARCH