Pictet Asset Management: Krachtige trends drijven private equity-investeringen in gezondheid

Editorial Team OpinioPro
By September 28, 2022 10:48

Pictet Asset Management: Krachtige trends drijven private equity-investeringen in gezondheid

Krachtige macrotrends zoals vergrijzing en het ‘consumentisme’ van de gezondheidszorg staan aan de basis van private equity beleggingen in het thema gezondheid.

De gezondheidszorg wordt door sterke trends gedreven, zoals stijgende zorgkosten, vergrijzing, nieuwe technologie en toetreders tot de markt en het ‘consumentisme’ van de zorg.

De patiënt komt meer aan de macht. Dat zorgt in navolging van veel andere sectoren ervoor dat de gezondheidszorg in een steeds hoger tempo onderhevig is aan digitalisering. Een groot deel van de investeringskansen van het thema gezondheid betreft dan ook digitale tools om de ervaring van zorgconsumenten te verbeteren.

Het grootste deel van de zorginnovaties is afkomstig van startups en kleine bedrijven, die hun oorsprong vinden in universiteitslaboratoria. Het komt zelden van gevestigde partijen en dat heeft geleid tot een gezonde fusie- en overnamemarkt. De grote bedrijven hebben als het economisch tegenzit vaak voldoende geld in kas voor overnames. Het snijdt daarom hout voor beleggers om in de vroege fase van een bedrijf in te stappen.

Pictet belegt al sinds 1989 in private equity. Het private equity-team, onderdeel van Pictet Alternative Advisors, beheerde eind 2021 23,1 miljard euro via zowel primaire en secundaire PE-fondsen als co-investeringen.

Het beschikbare kapitaal bestemd voor private equity beleggingen in het thema gezondheid is voor een groot deel bestemd voor een multimanagerbenadering, waarbij wordt belegd in best-in-class strategieën, die zich focussen op life science- en healthcarebedrijven.

 

Editorial Team OpinioPro
By September 28, 2022 10:48

SEARCH