Biodiversiteit: waarom beleggers hieraan aandacht moeten besteden

Editorial Team OpinioPro
By November 22, 2022 15:51

Biodiversiteit: waarom beleggers hieraan aandacht moeten besteden

Bedrijven en beleggers hebben te lang hun ogen gesloten voor de bedreiging die biodiversiteitsverlies met zich meebrengt voor de welvaart en groei voor de mensheid. Ze moeten nu de natuur herstellen en de economie duurzamer maken.

In de afgelopen 30 jaar is de welvaart van de mensheid sterker gestegen dan in de afgelopen eeuwen bij elkaar opgeteld.

Aan deze vooruitgang hangt echter een hoog prijskaartje. Hoe meer het de mensheid voor de wind ging, des te zwaarder had de natuur het te verduren.

Om een einde te maken aan deze niet-duurzame match is een beter inzicht nodig in de impact van de biosfeer op het menselijk welzijn en de bijdrage ervan aan de economische groei. Beleidsmakers beschouwen bescherming van de biodiversiteit nu als een urgente prioriteit om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen.

De VN-biodiversiteitstop COP15 in Montreal in december, de grootste in tien jaar, zal ernaar streven om overeenstemming te bereiken over de baanbrekende doelstellingen voor 2030 voor de bescherming van de natuur.

Maar deze inspanningen mogen niet beperkt blijven tot beleidsmakers. Ook de financiële sector moet een actievere rol spelen. Als beheerder van wereldwijd kapitaal bevindt de financiële sector zich in een unieke positie om een economie op te bouwen die niet tegen de natuur ingaat, maar met de natuur samenwerkt.

Lees hier meer over Biodiversiteit en waarom dit belangrijk is voor beleggers en de actieve rol van Pictet Asset Management hierin.

📣Biodiversiteit

 

 

Editorial Team OpinioPro
By November 22, 2022 15:51

SEARCH