Duurzaam beleggen in de gezondheidszorg

Pictet Asset Management
By December 7, 2022 14:02

Duurzaam beleggen in de gezondheidszorg

Waarom de particuliere gezondheidszorgsector beleggers de mogelijkheid biedt om aantrekkelijke rendementen te behalen en het 'sociale' aspect van ESG aan te pakken.

Bij duurzaam beleggen wordt de 'S' in ESG vaak verwaarloosd. De aandacht van beleggers wordt meestal getrokken door milieuproblemen terwijl governanceoverwegingen standaard worden geïmplementeerd. Sociale overwegingen zijn moeilijker over te nemen. Investeren in bedrijven in de gezondheidszorg dragen bij aan de versmalling van die kloof. Investeringen in de gezondheidszorg dragen van nature bij aan een langer, gezonder leven, of het nu gaat om het financieren van de ontwikkeling van nieuwe celtherapieën om hardnekkige tumoren aan te pakken, het benutten van geavanceerde gegevensanalyse om het ontwerp van klinische onderzoeken te optimaliseren of de zorg voor ouderen te verbeteren.

Author Details

Pictet AM is an independent asset manager, overseeing more than CHF206bn for our clients across a range of equity, fixed income, multi asset and alternative strategies. We provide specialist investment services through segregated accounts and investment funds to some of the world’s largest pension funds, financial institutions, sovereign wealth funds, intermediaries and their clients.

Website:pictet.com

Heiko de Boer
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: hdeboer@pictet.com

René de Wit
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: rdewit@pictet.com

Twitter: @PictetAM_NL
LinkedIn: Pictet Asset Management Nederland

Pictet Asset Management
By December 7, 2022 14:02

SEARCH