De geheimen van valuta-afdekking binnen vastrentende waarden

Pictet Asset Management
By January 5, 2023 10:22

De geheimen van valuta-afdekking binnen vastrentende waarden

Beleggen in het buitenland betekent ook beleggen in een vreemde munt. Dat kan het leven wat ingewikkelder maken, vooral voor obligatiebeleggers.

De post-pandemische divergentie in het monetaire beleid van de centrale banken heeft geleid tot sterke schommelingen op de financiële markten. In wat voormalig gouverneur van de Bank of England Mervyn King omschrijft als het tijdperk van 'radicale onzekerheid' 1 heeft een dergelijke volatiliteit beleggers voor uitdagingen gesteld, vooral beleggers die in het buitenland beleggen. De allocatie naar buitenlandse activa opent een wereld van beleggingskansen die thuis niet beschikbaar zijn. Het maakt een portefeuille ook veerkrachtiger door de risico's te diversifiëren. Maar het gaat gepaard met extra complicaties.

Author Details

Pictet AM is an independent asset manager, overseeing more than CHF206bn for our clients across a range of equity, fixed income, multi asset and alternative strategies. We provide specialist investment services through segregated accounts and investment funds to some of the world’s largest pension funds, financial institutions, sovereign wealth funds, intermediaries and their clients.

Website:pictet.com

Heiko de Boer
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: hdeboer@pictet.com

René de Wit
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: rdewit@pictet.com

Twitter: @PictetAM_NL
LinkedIn: Pictet Asset Management Nederland

Pictet Asset Management
By January 5, 2023 10:22

SEARCH