Inflatie en Groeivooruitzichten: Een Wereldwijd Economisch Perspecti

Pictet Asset Management
By May 16, 2023 14:03

Inflatie en Groeivooruitzichten: Een Wereldwijd Economisch Perspecti

Het rapport bespreekt de toekomst van inflatie en groei in ontwikkelde economieën, met een focus op de VS en de Eurozone. De verwachting is dat de inflatie niet lang zal aanhouden, maar het vertrouwen in de groeivooruitzichten van deze ontwikkelde regio's is beperkt. Daarom suggereert de auteur een onderwogen positie in Amerikaanse en Eurozone aandelen. Het rapport bespreekt ook de risk-on rally die het begin van het jaar kenmerkte, maar in februari aan kracht verloor.

Wereldwijde Economische Factoren en Hun Impact

De tekst benadrukt het geloof dat de officiële rentetarieven langer zullen stabiliseren dan de marktconsensus voorspelt. Het rapport betoogt dat de veerkracht van de economie mogelijk wordt overschat vanwege seizoensfactoren en warmer dan verwacht weer. Hoewel de inflatiecijfers teleurstellend zijn geweest, is er een geloof dat fundamentele economische factoren de prijsdruk in de komende kwartalen zullen verlichten. De auteur geeft ook een overzicht van de economie van verschillende regio's, waaronder China, waarbij de snelle herstel door de heropening van het land en de verwachte boost in consumentengroei door een overschot aan besparingen worden benadrukt.

Ontdek de volledige reikwijdte van dit economisch perspectief door op "Lees rapport" te klikken en krijg een uitgebreid inzicht in wereldwijde economische trends.

Author Details

Pictet AM is an independent asset manager, overseeing more than CHF206bn for our clients across a range of equity, fixed income, multi asset and alternative strategies. We provide specialist investment services through segregated accounts and investment funds to some of the world’s largest pension funds, financial institutions, sovereign wealth funds, intermediaries and their clients.

Website:pictet.com

Heiko de Boer
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: hdeboer@pictet.com

René de Wit
Senior Sales Manager, Netherlands
Tel: +31 20 240 3140
E-mail: rdewit@pictet.com

Twitter: @PictetAM_NL
LinkedIn: Pictet Asset Management Nederland

Pictet Asset Management
By May 16, 2023 14:03

SEARCH