ESG beoordeling externe managers

Aegon Asset Management
By September 29, 2023 11:49

ESG beoordeling externe managers

In het rapport “ESG beoordeling externe managers”, werpt Aegon Asset Management licht op het groeiende belang van ESG-criteria bij de selectie en monitoring van externe vermogensbeheerders. Manager Selectie: Best-in-Class Benadering

Vermogensbeheerders hebben verschillende expertisegebieden, variërend van strategieën tot specifieke sectoren of regio’s. Het selectie- en monitoringteam van Aegon Asset Management richt zich op het identificeren van deze ‘best-in-class’ externe vermogensbeheerders voor diverse beleggingscategorieën. Deze zorgvuldige selectie draagt bij aan het verrijken van de beleggingsportefeuilles van hun klanten.

De Toenemende Rol van ESG-Integratie

De integratie van ESG (Environment, Social, Governance) is steeds crucialer geworden bij het kiezen en monitoren van topvermogensbeheerders. Met de toenemende strengheid van het Europese wetgevend kader en uitgebreidere rapportage-eisen, wordt het essentieel om te verzekeren dat externe managers voldoen aan deze normen. Tegelijkertijd is er een snelle evolutie op het gebied van ‘net zero’ strategieën en impactbeleggingen.

Verfijning van het ESG-Beoordelingsraamwerk

Aegon Asset Management heeft hun ESG-beoordelingsraamwerk voor externe managers verder verfijnd en uitgebreid. Dit omvat de uitbreiding van het ESG-beoordelingsraamwerk in lijn met wettelijke vereisten, de formele implementatie van een minimum A-B ESG-rating voor benoemde externe managers en een intensievere screening van portefeuilles op ESG-data. Dit laatste stelt Aegon in staat om externe vermogensbeheerders kritisch te beoordelen op het ESG-profiel van hun portefeuilles en de betreffende investeringen.

Voor een gedetailleerde analyse van de ESG-evaluatiemethoden en hun toepassing bij het selecteren van externe vermogensbeheerders, raadpleeg het volledige rapport van Aegon Asset Management.

Asset Manager

We are active global investors.

In a complex world we think and act across traditional boundaries. We organize our teams globally by asset class, to bring the breadth and depth of our investment and research capabilities together for clients across the world. We call it investing beyond borders..

Website: www.aegonam.com

Bas Smit
Business Development Manager, Netherlands
Tel: +31 6 12 27 62 73
bas.smit@aegonam.com

Jeroen van Wilgenburg
Business Development Manager, Netherlands
Tel: +31 6 51 35 24 20
jeroen.wilgenburg@aegonam.com

Aegon Asset Management
By September 29, 2023 11:49

SEARCH