Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alpha Research – Investment Meeting: ESG Case Study (Hybrid event)

September 17 @ 15:00 - 17:00

Op donderdag 17 september om 15.00 uur organiseert Alpha Research samen met T. Rowe Price, Nordea Asset Management, Qontigo, APG en Amundi, een ESG Case Study in het Rosarium te Amsterdam. Naast de mogelijkheid om fysiek aanwezig te zijn (maximaal 20 personen), kunt u dit event ook volgen via een livestream én interactief participeren.

ESG-integratie in beleggingsprocessen
ESG-integratie, waarbij milieu, mens en bestuur worden meegewogen in beleggingsprocessen, speelt een steeds grotere rol. De financiële sector bepaalt welke ondernemingen en projecten financiering ontvangen en heeft door het toepassen van een ESG beleid grote invloed op de verduurzaming van de economie. Toch hebben financiële specialisten in de praktijk moeite met de vraag hoe zij ESG moeten toepassen. Elk ESG-beleid is weer anders.

De ESG Case Study wil laten zien en horen wat er kan worden bereikt en daadwerkelijk al is bereikt. Alle aspecten komen aan de orde: het moment van contact zoeken, engagement, evaluatie en het toepassen in de praktijk door de grootste institutionele belegger van Nederland.

Doelstelling is dat ESG door deze Case Study een duidelijk beeld krijgt qua inhoud én toepassing.

Details
Locatie: Rosarium, Amstelpark 1, Amsterdam
14:30 – 15:00 Ontvangst koffie/thee
15:00 – 17:00 Presentaties met korte break (ook via livestream)
17:00 – 18:00 Drinks & bites
Taal: Engels

Het Rosarium te Amsterdam is voor een 1,5 meter evenement goed voorbereid en houdt zich aan de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Details

Date:
September 17
Time:
15:00 - 17:00
Website:
https://www.alpharesearch.nl/event/esg-case-study/

Organiser

Alpha Research
Phone:
+31 15 30 30 920
Website:
http://www.alpharesearch.nl/