Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alpha Research – Webinar – De groenste vorm van duurzaam beleggen

20 April 2021 - 15:00 - 16:00

Webinar – De groenste vorm van duurzaam beleggen

Long Term vs Short Term: Let’s Talk ESG

Met de titel ‘De groenste vorm van duurzaam beleggen’ organiseert Alpha Research op dinsdag 20 april om 15:00 het vierde webinar in de serie Long Term versus Short Term: “Let’s talk ESG”. Deze serie gaat in op de nieuwe economie en vooral welke beleggingen verantwoord en duurzaam zijn. Deze webinarserie biedt een aantal mogelijkheden aan om ESG stevig te verankeren in uw beleggingsportefeuille.

Impactbeleggen groenste vorm

De trend van grijs naar groen is een feit. Impactbeleggen geldt als de groenste vorm van duurzaam beleggen. Impact beleggen is het investeren in bedrijven, overheden of projecten die een meetbare positieve bijdrage leveren aan duurzaamheid. Het gaat dus verder dan alleen het uitsluiten van bedrijven of landen. Bij impact beleggen draait het om een meetbaar positief resultaat voor mens, milieu of maatschappij. De rendement/risico karakteristieken zijn meestal zeer specifiek. Het financiële rendement mag bij impact beleggen ondergeschikt zijn aan de positieve duurzame impact. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Belangrijkste verschillen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen impact beleggen en traditioneel of duurzaam beleggen? Tijdens het webinar op 20 april komt het begrip impactbeleggen uitgebreid aan de orde door de presentaties van UBP en Aegon Asset Management in samenwerking met ABN AMRO.

Tijdens het webinar gaan we in op de samenwerking tussen Aegon Asset Management en ABN AMRO. Waarom deze samenwerking en aan welke eisen van duurzaam beleggen moet deze specifieke vorm ‘impact beleggen’ voldoen? Bij UBP komt de samenwerking met het Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) aan bod. Hier gaat het om de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) die gedistilleerd zijn in 6 beleggingsthema’s: gezondheid en welzijn, inclusieve en eerlijke economieën, gezonde ecosystemen, klimaatstabiliteit en duurzame gemeenschappen.

Kortom, we gaan in op de stap van ESG beleggen naar Impact investing. Hoe ziet het beleggingsproces er uit, maar ook hoe meet je de impact van de beleggingen.

Details

Datum: dinsdag 20 april
Tijd: 15:00 – 16:00 CET

Details

Date:
20 April 2021
Time:
15:00 - 16:00
Event Category:
Website:
https://www.alpharesearch.nl/event/de-groenste-vorm-van-duurzaam-beleggen/

Organiser

Alpha Research
Phone:
+31 15 30 30 920
View Organiser Website