Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alpha Research – Webinar – Ook voor obligaties is het tijd om kleur te bekennen

30 March 2021 - 15:00 - 16:00

Webinar – Ook voor obligaties is het tijd om kleur te bekennen

Webinarserie: Long Term vs Short Term: Let’s Talk ESG

Ook voor obligaties is het tijd om kleur te bekennen. Op dinsdag 30 maart om 15:00 organiseert Alpha Research het derde webinar in de serie Long Term versus Short Term: Let’s Talk ESG. Deze serie gaat in op de nieuwe economie, technologische ontwikkelingen en vooral welke beleggingen verantwoord en duurzaam zijn. De trend van grijs naar groen is immers definitief doorgebroken. Deze webinarserie biedt een aantal mogelijkheden aan om ESG stevig te verankeren in uw beleggingsportefeuille.

Ook voor vastrentende waarden is de tijd om kleur te bekennen nu aangebroken. Het komende webinar staat in het teken van ESG binnen obligaties, specifiek over ESG in een obligatieportefeuille en over Green Bonds. De Amerikaanse asset manager PGIM presenteert het thema “How ESG is applied to a global investment grade portfolio?”, terwijl Rothschild & Co Asset Management nader in zal gaan op green bonds onder de titel “Green Bonds, financiering van de ecologische transitie”.

We bevinden ons volgens PGIM in een ‘gouden krediet tijdperk’. Terwijl defaults en downgrades op de loer liggen, biedt de massale steun van wereldwijde centrale banken een rugwind voor krediet. PGIM heeft de overtuiging dat ESG-overwegingen belangrijker zijn dan ooit. Daarom is de integratie in analyse- en besluitvormingsprocessen essentieel. In deze presentatie zal Gabriel Doz, portefeuillespecialist voor PGIM Fixed Income, stellen dat sterk actief management beleggers kan helpen en zal hij uitleggen hoe het eigen ESG-raamwerk van het bedrijf wordt toegepast op een wereldwijde investment grade obligatieportefeuille.

Nicolas Racaud, portfolio manager of R-co 4Change Climate Credit Euro bij Rothschild & Co AM zal ingaan op de impact van de financiële wereld op de ecologische transitie en vertellen waarom je Green Bonds zou opnemen in de portefeuille. Door de komst van nieuwe emittenten is het universum aan Green Bonds exponentieel gegroeid met een breed scala aan milieuthema’s en duurzame ontwikkeling, waaronder het behoud van de biodiversiteit, waterzuivering, en het tegengaan van vervuiling.

  • Datum: dinsdag 30 maart
  • Tijd: 15:00 – 16:00 CET
  • Taal: Engels

Details

Date:
30 March 2021
Time:
15:00 - 16:00
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.alpharesearch.nl/event/ook-voor-obligaties-is-het-tijd-om-kleur-te-bekennen/

Organiser

Alpha Research
Phone:
+31 15 30 30 920
View Organiser Website