Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alpha Research – Webinar – Technologie en de weg van grijs naar groen in China

9 February 2021 - 11:00 - 12:00

Webinar – Technologie en de weg van grijs naar groen in China

Aflevering 1 van webinarserie “Long Term versus Short Term: Let’s Talk ESG”

Alpha Research organiseert een webinarserie van 6 afleveringen met het thema “Long Term versus Short Term: “Let’s Talk ESG”. Deze webinarserie organiseren we samen met T. Rowe Price, PGIM, UBP, Aegon Asset Management, ACTIAM en Rothschild & Co Asset Management. De eerste webinaraflevering is op dinsdag 9 februari met T. Rowe Price en PGIM.

We gaan tijdens het webinar op 9 februari in op de nieuwe economie, welke technologische ontwikkelingen van belang zijn en welke beleggingen verantwoord en duurzaam zijn. Met deze blik kijken we ook naar China, met meer dan een miljard inwoners en met een economische groei die het westen al jaren niet kent. Ook hier is het belangrijk om ESG-aspecten mee te nemen. Hoe gaat China hiermee om en wat is de stand van zaken?

Grip krijgen is een grote uitdaging en van alle tijden, maar lijkt nu steeds gecompliceerder te worden. Hoe gaat de wereld om met nieuwe opkomende technologieën en de onvermijdelijke disruptieve transformatie die ermee gepaard gaat? Hoe gaan we om met de klimaatrisico’s? De trend van grijs naar groen is onmiskenbaar.

De VN, het Akkoord van Parijs en de green deal van de Europese Unie drukken nu al hun stempel op de economie en vereisen verantwoorde en duurzame beleggingsportefeuilles. Transparantie over grijze, licht- en donkergroene beleggingen is over drie maanden verplicht binnen de EU. Op nog kortere termijn hebben we te maken met de machtswisseling in de VS, met de aanpak van de corona pandemie en het in goede banen leiden van de gevolgen ervan voor de economie. De Centrale Banken blijven een hoofdrol spelen.

Hoe richt je de portefeuille in bij deze ontwikkelingen op korte en lange termijn?

Details webinar
Datum: Dinsdag 9 februari
Tijd: 11:00 – 12:00 CET
Taal: Engels

Titel presentatie T. Rowe Price: A journey of a thousand miles begins with a single step

Titel presentatie PGIM: Navigating the Age of Disruption: Growth Investing in a World of Technological Innovation

Details

Date:
9 February 2021
Time:
11:00 - 12:00
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.alpharesearch.nl/event/technologie-en-de-weg-van-grijs-naar-groen-in-china/

Organiser

Alpha Research
Phone:
+31 15 30 30 920
View Organiser Website