Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fondsnieuws – Webinar – Klimaatbewust passief beleggen: Next level in ESG

18 May 2021 - 13:00 - 14:00

Twee beleggingstrends sprongen eruit in de afgelopen jaren: de explosieve groei van passief beleggen en de spectaculaire opkomst van duurzaam beleggen. Het belegde vermogen in ESG ETF’s is met 223% gestegen in het afgelopen jaar, tot een recordbedrag van 158 miljard euro. Samen met topspecialisten uit de Nederlandse beleggingswereld en wetenschap organiseren wij een kennissessie klimat bewust passief beleggen: next level in ESG.

De keynote wordt verzorgd door de nationaal en internationaal bekende klimaatwetenschapper Pier Vellinga. De emeritus hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam waarschuwt al meer dan dertig jaar voor de opwarming van de aarde en was betrokken bij de oprichting van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties. Pier omschrijft klimaatverandering als een ‘technisch-economische wapenwedloop’ met duidelijke winnaars en verliezers, zowel wat betreft sectoren als bedrijven.

Dit online kennisevenement zal gaan over de opkomst van passief ESG-beleggen, met speciale aandacht voor de belangrijke rol van klimaatindexfondsen en ETF’s in de beleggingsportefeuille.

Details

Date:
18 May 2021
Time:
13:00 - 14:00
Event Category:
Website:
https://www.onlineseminar.nl/fondsnieuws/webinar/39339/klimaat-bewust-passief-beleggen/#watch-player

Organiser

FondsNieuws